Οι Νέοι Φάκελοι συναντούν τον ηγούμενο Εφραίμ

Δευτέρα 1 Μαρτίου στις 23:00

Δείτε την εκπομπή Live αλλά και σε επανάληψη στην Connectbar!

Ο Αλέξης Παπαχελάς ταξιδεύει στο Άγιο Όρος για να συναντήσει τον ηγούμενο που βρέθηκε στο κέντρο του πιο πολυσυζητημένου πολιτικού σκανδάλου των τελευταίων χρόνων.

Μετά από ενάμισι και πλέον χρόνο σιωπής, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ μιλά για όλα, αποκλειστικά στον Αλέξη Παπαχελα.

Με την κάμερα των ΝΕΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ αποβιβαζόμαστε στο λιμάνι της Μονής Βατοπαιδίου για να ανακαλύψουμε όσα βρίσκονται πίσω και πέρα από τα ψηλά τείχη της πιο πολυσυζητημένης Μονής του Αγίου Όρους της Μονής που ήθελε να γίνει ξανά μία «αυτοκρατορία».

Για πρώτη φορά, μοναχοί στο Βατοπαίδι που αναφέρουν το σκάνδαλο στις μεταξύ τους συζητήσεις ως «πειρασμό» – μας οδηγούν στους πύργους της Μονής και ανοίγουν τις βαριές πόρτες σκευοφυλακίων και βιβλιοθηκών για να μας δείξουν τα Βυζαντινά χρυσόβουλα, τα τουρκικά φιρμάνια και τα Πατριαρχικά Σιγγίλια στα οποία στηρίχτηκε η ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας. Με την κάμερα της εκπομπής καταγράφουμε τα έργα και τις ημέρες της αδελφότητας που έζησε την «άνοδο» με τις επισκέψεις των διάσημων και ισχυρών, και την «πτώση» στη δίνη του μεγαλύτερου πολιτικοοικονομικού σκανδάλου των τελευταίων χρόνων.

Στην αποκλειστική εκ βαθέων συνέντευξη που παραχωρεί στους ΝΕΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ο ηγούμενος που χαρακτηρίστηκε «μάνατζερ» και «Ρασπούτιν» απαντά στον Αλέξη Παπαχελά σε όλα τα ερωτηματικά γύρω από τις κρυφές εξομολογήσεις των πολιτικών, τις offshore εταιρίες και τις πολυσυζητημένες σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου. Δευτέρα 1η Μαρτίου στις 23.00 στον ΣΚΑΪ μία μεγάλη έρευνα των ΝΕΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ για όλες τις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης της Μονής Βατοπαιδίου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s