Έλληνες χάκερ στο δίκτυο του CERN

 

Μια ομάδα ελλήνων χάκερ, με την ονομασία Ελληνική Ομάδα Ασφαλείας, έσπασε τα συστήματα ασφαλείας στο δίκτυο υπολογιστών του CERN και εισέβαλε στο δικτυακό του τόπο.

Οι χάκερ ειρωνεύονταν ως «σχολιαρόπαιδα, άσχετους και γραφικούς» τους τεχνικούς που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των υπολογιστών του CERN στη Γενεύη.

Όπως ισχυρίσθηκαν, απέκτησαν πρόσβαση στο σύστημα του CERN μέσω μιας ιστοσελίδας ανοικτής στους επιστήμονες, την προηγούμενη Τετάρτη, όταν ο Επιταχυντής πέρασε το πρώτο τεστ.

Οι δράστες, που δήλωσαν ότι δεν είχαν πρόθεση να κάνουν περαιτέρω ζημιά στο ιστορικό πείραμα, ανάρτησαν μήνυμα στα ελληνικά, με το οποίο προειδοποιούσαν για υφιστάμενα κενά στον τομέα της ασφάλειας, σύμφωνα με δημοσιεύματα των βρετανικών εφημερίδων Times και Daily Telegraph.

Ο εκπρόσωπος του CERN Τζέημς Γκίλις δήλωσε στους Times του Λονδίνου: «Δεν ξέρουμε ποιοι ήσαν, αλλά φαίνεται πως δεν έκαναν κάποια ζημιά. Φαίνεται να είναι άνθρωποι που ήθελαν να αναδείξουν ότι μπορεί κάποιος χάκερ να εισβάλει στο CERN». Πρόσθεσε ότι το CERN ανακάλυψε γρήγορα την παραβίαση και είπε ότι το Κέντρο διαθέτει πολλά επίπεδα δικτύου και ασφάλειας. Πάντως ένας τεχνικός πληροφορικής του CERN χαρακτήρισε την παραβίαση της ιστοσελίδας «τρομακτική εμπειρία».

 

 Το ΘΕΜΑ online 14 Σεπτεμβρίου 2008, 19:06

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s